Vina
Pedrosas lite enklare vin utan lagringsbeteckning som crianza,
reserva etc. Bland spanska producenter tillhör Pedrosa de mest
klassiska och pålitliga, eller, producenten heter egentligen Bodegas
Perez Pascuas men det känns enklare att säga Vina Pedrosa då alla
viner utom ett heter det.
En
ren tempranillo från lite yngre stockar än de bättre vinerna, 12
månader på fat.
För
att vara ett enklare vin är det imponerande bra med dov väldigt
strukturerad doft med cederträ och en järnig mineralkänsla som
påminner en del om en ung, outvecklad Pauillac. Dov komplex frukt
som har framtiden för sig, plommon, lite fat, kaffe. Inte någon
modern känsla av överambitiöst rostade nya fat, klassiskt och
stramt.
Tät
komplex smak, ungt och lite oförlöst men redan nu väldigt bra.
Mörk frukt, cederträ, blyertspenna, mörk choklad, lite gräs. En
Ribera för de som gillar klassisk Bordeaux. Väldigt välgjort vin.
5 kommentarer:
Hej, det är kul att du skriver "en Ribera för de som gillar klassisk Bordeaux". Vi besökte Perez Pascuas för dryga 10 år sedan och fick bla med oss en magnum 1995 Riserva som sedan avnjöts hemma med ett par "Bdx-orienterade" vänner och alla var närmast lyriska! Så vi kan bara instämma att detta är välgjorda viner i en klassisk form. MVH - Vintresserad (Peter)
Kul att höra, det var som sagt även mitt intryck. / I
Kul att hitta detta inlägg dagen efter egna provningen av 2006 Viña Pedrosa Reserva. Tänkte bordeaux vid första sniffen men blev bortkollrad av de höga syrorna. Har dålig koll på Ribera del Duero. Räknas denna som traditionell eller modern producent? Reservan hade i alla fall mycket rostade fat tyckte jag.
Detta ses som en väldigt klassisk producent.
En av mina absoluta favoritproducenter i Ribera. Besökte dem 1995 och blev snudd på religiös när jag fick prova deras Perez Pasquas Gran Selleccion. Måste varit en senare 80-talsårgång.
Skicka en kommentar