torsdag, maj 13, 2010

Ghiaie della Furba 2004

Ghiaie della Furba är Capezzanas variant av ett bordeauxvin med 70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot och 10% Syrah.

Vinet har ett modernt anslag. Fat, tät djup frukt, mogen paprika, gräs, chokladig och inställsam doft med stort komplext djup. Det är lite som en ung Guado al Tasso, eken känns kanske lite mer påtaglig.


Det här är ett lättgillat vin, så lömskt lättdrucket att man lätt dricker mer än vad man hade tänkt. Det är kompakt fruktigt med fina toner av mogen gul paprika som påminner om en amerikansk välgjord cab men med en del italiensk mer syrliga röda bär, stramare och högre syra. Även en del örter, mörk bitter choklad, svart te och espressokaffe.

Hur det här utvecklas med ålder har jag lite svårt att sia om, den ekiga känslan kan slå över för min smak och göra det lite jolmigt men just nu är det en ren njutning. Väldigt bra men lite mer grovhugget och inte lika snyggt som Guado al Tasso med i princip samma druvsammansättning.

Inga kommentarer: