Vita viner från Santorini görs av den inhemska druvan Assyrtiko. Har inte någon större erfarenhet av dem.
Intressant doft som har en kritighet som påminner om Chablis men mer frukt i stil med Grüner Veltliner eller Albarino med örter, gräs, gelekulor, anis och halm. Även en liten rökighet.
Mild ofatad smak med bra mineralkänsla, gräsigt och örtigt samt även lite mer dova toner som drar mot honung och bivax. Riktigt bra vin som levererar helt ok för sina 150 sekiner, intressant och eget. Odlas det här på vulkanjordar?
Bra alternativ till ovan nämnda viner som jag relaterade till.
Intressant doft som har en kritighet som påminner om Chablis men mer frukt i stil med Grüner Veltliner eller Albarino med örter, gräs, gelekulor, anis och halm. Även en liten rökighet.
Mild ofatad smak med bra mineralkänsla, gräsigt och örtigt samt även lite mer dova toner som drar mot honung och bivax. Riktigt bra vin som levererar helt ok för sina 150 sekiner, intressant och eget. Odlas det här på vulkanjordar?
Bra alternativ till ovan nämnda viner som jag relaterade till.
1 kommentar:
Jodå, de odlas (åtminstone delvis) mitt i den svarta vulkaniska askan. Dessutom är den klassiska metoden för uppbindning något som mest ser ut som ett kråkbo med snurr, inte klokt faktiskt, ett fält med vridna korgar klädda med druvor.
Men bra blir det, och del allra bästa är runt 85% Assyrtiko skärpt med en skvätt Chardonnay & Sauvignon Blanc. Fullkomligt strålande i kompromisslös stil.
Skicka en kommentar