Väl hemma var det första vinet en gammal favorit, Merlotbaserade Brancaia Il Blu från 2002.
Il Blu 2002
Det är slutet och lite stumt i början men öppnar upp sig efter någon halvtimme. Fruktigt och komplext med toner av mörkt kakaopulver, ved, kokos, bittra körsbär, lakrits och rostade kaffebönor. Merlot gör sig som alltid väldigt bra i Toscana.
Från att ha varit slutet och lite småtrist öppnar det upp sig och blir fläskigt och väldigt fruktigt efter någon timme. Väldigt gott i en direkt och lättgillad stil. Det är bra läge att dricka dessa nu men de håller några år till, utvecklingen har gått snabbt sen senast.
3 kommentarer:
Och jag som tycker synd om mig själv när jag tvingas till 5-dagars turer i Serbien, Makedonien och Rumänien m.fl. Hur var vinerna förresten ?
Skönt att du fick lite gott Toskanskt nu då. Har bara druckigt Brancaias Chianti men den tycker jag är riktigt bra.
/Henrik
Välkommen tillbaka ! Jag gillar etiketten till Bacchus och alkoholhalten som anges till 10 - 12%. Du sprang inte på några viner från Georgien under din resa ?
Jo, det vanligaste är att hitta viner från Georgien och Moldavien i butikerna.
Jag har både rest igenom och provat vin från alla sydkaukasiska länder. Det finns en del ok viner från Georgien men det flesta har en biton av kokta rotfrukter. Bättre än de centralasiatiska dock.
Skicka en kommentar