söndag, april 25, 2010

Sirì d'Jermu (Pecchenino) 2004

Pecchenino har gjort sig ett namn för just Dolcettos, den här är en av deras bättre Dolcettos. Ung är den väldigt stram så trots att Dolcetto inte är känt som något lagringsvin så tänkte jag att den kan ha klarat sina sex år bra.


Doften visar upp en del mognadstoner med lite murket trä men det finns en hel del frukt kvar. Rönnbär, blåbär, sandelträ, enbär, barrträd och lakrits. Smaken har fortfarande bra stuns i syrorna med lite nedmejslade tanniner, örtig rödbärig smak med en del vediga toner. Dolcetto är ingen favoritdruva, den får aldrig någon riktig komplexitet, men den här är ovanligt bra.
Inget stort vin på något sätt men en kul upplevelse. Det lyfter faktiskt lite med luft och får en lite rundare köttigare karaktär med mer sötfruktigare toner i stil med plommonmarmelad eller liknande.

Inga kommentarer: