söndag, oktober 24, 2010

La Devèze 2007

Det här vinet fångade mitt intresse när jag såg att det stod Olivier Bernstein på etiketten. Med tanke på kvaliteten på hans röda Bourgogner kändes det värt ett test.

Väldigt bra doft med väntade drag av tobak, kött, läder, svarta teblad och örter. Den är snygg och finlemmad med parfymerade röda bär, nästan lite Burgundisk, riktigt bra.


Smaken har en rätt lyxigt krämig känsla. Tät fin sötbärig frukt, lång fet smak med mycket tobak,bra syra och det lyckas hålla balansen med sina 14,5 %.
Betydligt mer balanserat än Jadis och jag dricker hellre det här. Kan tänka mig att köpa igen.

3 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Lustigt, det var inte alls vårt intryck.

Vi hittade bedövande mängder av rökiga hårdrostade fat i en internationell, snarast sydafrikansk stil - utan den där typiska roussillonkänslan som man kan finna hos exempelvis Pithon, Gauby, Laguerre eller Rivaton.

Som helhet känns det väldigt "fixat".

Sophies dom var stenhård: "lova att du aldrig köper det här vinet igen". Ok, inga problem ;-)

Anonym sa...

Nu har jag inte ställt årgångarna mot varann, men mitt minne säger mig att 2006-an var avsevärt bättre. Mitt intryck av 07-an var precis som F&V att den var väldigt fri från allt vad ursprung heter.

/MW

Ezra sa...

Där ser man. Jag drack den efter Jadis och kanske hade flyttat mina toleranströsklar en bit eller så var jag helt enkelt på rätt humör för stilen. Men visst är det designat, liksom hans röda Bourgogner. Ursprungskänslan var kanske inget vidare men mer balanserat än Jadis är det.

Nu blir jag nästan tvungen att prova det igen trots att jag inte brukar premiera den här typen av vin.

Jag är för övrigt precis på väg att lägga upp en not om ett vin jag missbedömde helt när det kom, så visst händer det.