lördag, oktober 31, 2009

Chateau Grand Mayne 1998

Vinet är tillgängligt direkt vid öppnandet. Mycket komplex doft med lite modernt anslag. Tät mörk frukt med choklad, kaffe, lera, plommon, viol och blommor, eken har integrerats fint. Den har ett parfymerat anslag och ett djup som lyfter den en bit utöver det vanliga.

Smaken är tät men fräsch med bra syra och lagom med tanniner. Långt och läskande vin med underbar komplexitet. Den här flaskan står upp för sina höga poäng den har fått tidigare (93 av både Parker och WS).

Senare på kvällen dricker jag den i glas av mer Bourgognestil än Bordeaux och den känns inte lika bra som då jag öppnade den hemma för att kontrollera att den var korrekt, hmm, undrar om den har stängt ned sig eller om glas och förflyttning har påverkat det. Dock fortfarande mycket bra.

1 kommentar:

Håkan sa...

Tack för uppdateringen. 98orna från östra stranden börjar verkligen bli trevliga. Kan vara att vinet slöt sig lite efter öppningen. Jag gjorde det samma med Lynch Bages 95 tidigare i höstas och det tog ca 4 timmar i glaset innan den var lika trevlig som vid öppnandet.