söndag, december 20, 2009

Chateau Clerc Milon 2001

Clerc Milon ägs av samma falang av Rotschild som äger Mouton och känns ofta som en mini-Mouton i liknande stil men har givetvis mindre av allt. En flaska som provades i höstas var enormt bra, nu öppnar vi en flaska till en söndagsmiddag.

Doften är tydligt utvecklad med mycket stall, läder och bränd jord. Gräs, grafit, viol, cederträ, sötlakrits och mörk dov frukt dyker upp. Väldigt Pauillactypisk doft.

Smaken är medelfyllig, inget kraftpaket, med vediga gräsiga aromer. Den har lite lite frukt för hålla riktigt hög kvalitet, den förra jag provade var ett klart snäpp bättre. Nu är ju förväntningarna höga och det är med det i minnet jag blir lite missnöjd. Bortsett från det är det en mycket bra Pauillac i klassisk stil med en hel del mognadstoner. Fin plommonfrukt, cederträ, gräs, kaffe, svamp och ett uns krutrök fungerar alldeles utmärkt till maten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm!! Ja Clerc Milon tycker jag själv är något ojämn. Drack 2002 för en tid sedan. Elegant men som du säger frukten något för liten.
Frukten lär ju knappast bli bättre.
Öpnnade en av mina 2006 Clerc, visserligen barnarov och den var bra men fick luftas i ca 6 timmar och då började klassisk Pauilac doft komma men jag är tveksam till SB pris, drygt 400 kr./Höganäs