fredag, december 18, 2009

Adams Road Chardonnay 2004 (Vasse Felix)

Minns den här som stram och lite stum men med bra utvecklingspotential, det här är första försöket sedan inköpet för drygt 3 år sedan då den reades ut.

Doften är kritig och komplex med honung, flinta, gul mogen frukt, lite gröna äpplen, fat och grönt te. Doften är Chablislik med sin påtagligt kritiga/mineraliga känsla.

Smaken är tät och frisk med balanserade ekfatstoner, ostronskal, halm, honung. Känslan är som att bita i ett perfekt moget äpple, fina citrustoner gör smaken än mer fräsch samtidigt som vinet har nått en väldigt trevlig mognadsfas som ger den lite utvecklade honungsnyanser och toner av mogen gul frukt. Mycket bra Chardonnay och skulle kunna tas för en Chablis 1:er Cru från Pinson eller liknande, den har dock mognat snabbare än en sådan skulle ha gjort. Det här borde jag försöka köpa fler av. Klart bättre än den Grand Cru Vaudesir 2003 jag öppnade nyligen.

Den här cuvéen verkar vara deras svar på en europeiskt influerad Chardonnay medan deras Heytesbury är deras variant av en nya världencuvée, jag föredrar givetvis den här.

Inga kommentarer: