fredag, november 07, 2008

Chateau La Serre 2004

Chateau La Serre 2004 är ett för mig okänt St.-Emilionvin. Vinet har blivit rätt uppskrivet senaste åren. På primörsläppet chockhöjdes priset till hiskeliga 518 kr (verkar inte sälja så bra). Det här hittade jag för under 200, bådar bra, i synnerhet då jag ser 2004 som en underskattad årgång.

En mycket tät genomarbetad doft slår emot en, modern ek finns definitivt här med rostat kaffe, kolaremmar och choklad. Under de ännu rätt råa och direkta intrycket finns helt klart mycket struktur med tät komplex frukt, läder och mineraltoner. Även om det är ungt nu så känns det som om det kan bli något väldigt bra av det här. Kompakt och mycket bra, och oj vilken kraft för en 2004'a!

Tät komplex smak som utvecklas mycket med luftning. Detta vin dricks över flera dagar och typiskt med en del alltför unga viner som bygger lite mycket på hårt rostad ek blir det obalanserat efter någon dag för att sedan lyfta igen. Mycket bra men skall inte röras förrän om flera år, kanske 2012. Mängder av mörk bitter choklad, mörk frukt, kaffe, järn och plommon. Snyggt bygge och klart värt sina modesta pengar.

Inga kommentarer: