söndag, april 17, 2011

Meursault 1:er Cru ”Genevrières” 2000 (Mikulski)

Doften är utvecklad men mindre mogen än jag väntat mig. Väldigt kritig känsla med ett uns smör, hasselnötter, gul mogen frukt, halm. Komplext och gott på en väntad nivå, riktigt bra men inte stort.


Mer syra och fräschör än väntat precis som doften indikerar, komplext, kritigt, lite utvecklade aromer av nötter och honung, mjuk gul frukt, markerade citrustoner. Lång och mineralig eftersmak.
En Meursault som håller ungefär vad den borde men inte når upp till de bästa exemplen. Prisvärdet är inte något vidare vilket mest har att göra med områdets prissättning. Bättre vore att köpa tex Lamys Saint-Aubin 1:er Cru-viner, de är lika bra.

3 kommentarer:

Kayaker sa...

Alain Gras har kalasfina viner från Saint-Romain och Meursault. Tyvärr så är de lite knepiga att hitta i Sverige i nuläget.
Mikulski är dock fortfarande hyggligt billig på SB i förhållande till sitt rykte.

Ezra sa...

Kan inte minnas att jag har provat Gras, vore kul att testa.
Visst är Mikulski bra men det finns bättre, Fichet tex i samma prisklass.

Kayaker sa...

Jag säger inte emot när det gäller Fichet och Fichet är ju faktiskt lite billigare än Mikulski om man håller sig till någorlunda smidiga inköpskanaler. Tyvärr så är det ju nästan bara Mikulski som har bra tillgänglighet i det här landet av de riktigt bra Meursaultproducenterna. :-(

Alain Gras finns bl.a. hos http://www.a-vinstouw.dk/group.asp?group=173