söndag, september 28, 2008

Gevrey-Chambertin "La Justice" 2005 (Guyon)

Gevrey-Chambertin "La Justice" 2005 av Guyon inhandlades förra året då jag tyckte den var en ovanligt bra och prisvärd röd Bourgogne.
Doften är mycket stor och direkt för att vara en Gevrey-Chambertin, det finns mängder av söta röda bär som jordgubbar och vildhallon. Annat som dyker upp är mjölkchoklad, soja, bakelit och citrusskal. Smaken är mjuk och tillgänglig med komplex tät frukt, för sitt ursprung är det här vinet rätt atypiskt med förhållandevis låg syra. Det finns en rätt forcerad, designad känsla i det här vinet, lite som Tollot-Beaut's viner men bättre än så. Bortser man från det atypiska är det här vinet kanongott och ett mycket bra Pinot-Noirköp.

2 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Det vattnas i munnen bara du ställer fram flaskan på bild! Designat för tidig drickbarhet, javisst, men inte det på något störande sätt. Fatbehandlingen känns inte så framfusig som hos Tollot-Beaut. Ja inte för att vi har några problem att dricka T-B heller. Verkar inte har varit några problem med den omtalade nollfemtunneln?

Ezra sa...

Det kanske verkar som om jag var lite negativt inställd men det var verkligen bra balanserat och komplext, okomplicerat och rakt på sak strålande gott. Knaperstekt ankbröst och smörfräst nyplockad svamp gjorde den inte sämre...