söndag, september 21, 2008

Casalferro 1997


Casalferro 1997 består huvudsakligen av Sangiovese plus en dos Merlot.
En djup doft slår emot en med bigarråer, plommon, mörk bitter choklad, fin nötighet som drar mot valnöt samt kaffe, eken har sjunkit in bra och lämnar ett balanserat spår av vanilj, det finns även lite brända nyanser som liknar bränt socker eller liknande. Smaken är fortfarande uppfriskande stram med markerad syra, körsbär, örter, mörk bitter choklad, kaffe, ved. Lång, läskande och ett ypperligt matvin.

Det här den årgång som har fått bäst betyg i internationell press, 94 av WS (Suckling), tidigare flaskor har känts lite disharmoniska men den här, den sista, visar på riktig klass. Kanske inte 94 poäng i min bok men mycket bra.

1 kommentar:

Finare Vinare sa...

Visst blir de himla fina med tiden, eller hur? Lite oväntat kanske eftersom de verkar så pass moderna i stilen när de är unga. Vår sista flaska av tolv verkar tyvärr ha gått, enligt CellarTracker. Det är bara att konstatera att vi hade lite onödigt bråttom. Mycket gott. 92+ poäng?