tisdag, mars 08, 2011

Riesling Cuvée Frédéric Emile 2000

Något utvecklad Rieslingdoft men mindre än väntat med tanke på 11 års ålder. Stenfrukt, blodgrape, sten, petroleum, lime, komplext och bra i druvtypisk stram stil. Det ligger mer åt det steniga hållet än den feta exotiska känslan.


Frisk komplex smak, klingande ren med markerad syra, grape, gråpäron, gula plommon, ett uns kamomill. Inga direkta mognadstoner av honung eller liknande, det här kan nog må bra av ytterligare några år. Den är bättre än förra gången men når inte de riktiga höjderna.


Det är väldigt gott men jag känner att jag alltmer börjar luta åt andra Rieslingviner i den här prisklassen. Man får mer för pengarna från Pfalz eller Rheingau. Sista riktigt stora CFE-upplevelsen var nog 1997'an.
Trimbach behöver kamma sig och inse att de har konkurrens. 03 och 04 var så mediokra att de inte ens borde ha släppts, 05 ska visst vara bättre.

3 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Tack för avrapportering!

Just den här årgången var nog som bäst när den släpptes och frågan är om den hittar hem med tiden.
Vi gör som du säger, väntar.

Anne Trimbach hade kammat sig lite extra på Alsacedagen och presenterade fina grejer överlag, särskilt 2005 imponerade. Skön revansch efter den misslyckade 04an...

Anonym sa...

Har precis korkat upp detta vin och blev så besviken att jag var tvungen att googla på det direkt. Hittade då din trevliga blogg och ser att jag inte är helt ute och reser då jag hittat en del liknande synpunkter som dina. Vinerna smakade absolut mycket bättre på plats hos Trimbach våren 2004. Tack för en fin blogg.
Johanna i Kalmar

Ezra sa...

Kul att du hittade hit. Jag tycker i efterhand att jag nog var lite för snäll, det är verkligen inte tillräckligt bra.