torsdag, oktober 25, 2012

Restaurang Alkimia

Just nu är jag i Barca för ännu en orgie i mat, och vin. Gårdagen var väldigt lyckad då jag hittade några svårfunna viner och åt bland den mest fulländade måltid någonsin på 41 grader, mer om det stället senare.
La Bota och Sketch, bra vinköp.

Första middagen var ett återbesök på Alkimia som stod ut som en stor favorit av dem inne i Barca förra gången. Den gången tyckte vi det var bättre än dåvarande tvåstjärninga Abac.

Det börjar precis lika bra den här gången med enkla men bra aptitretare. Sista ammisen är lite större och är enormt bra med finfina färska fikon serverade med en glass på timjan och citron, grym kombo.

Första rätten är lika bra bestående av kronärtskockor med salladsblad, lökkräm och lite skinka.
Efter det här blir det alls lika bra.
Kronärtskockor, en av de bästa rätterna.

Det mesta fungerar, en del inte alls, men framförallt så lyfter det oftast inte. Ok god men konstig rätt av torskröra med gröna bönor med väl mycket barnmatskänsla, dock helt ok.
Torsk med bönor. Godare än det ser ut.

Ok bra bläckfiskrätt med svamp. Usel ostronrätt. Mest konstig rätt på ”citrussoppa” ?! med fläsk (hur låter det?), trist svamprätt med underkokt majrova (det är en svår rova).Trist makrillrätt.
Bra bläckis med svamp.
Citrussoppa med ost och fläsk, smakar som den ser ut.
Sämsta rätten? Makrill med grön paprika.
Dish mushroom season. Que?

Mycket skulle kunnat vara bra men det är allt för många dippar för att vi ska kunna känna oss nöjda. Inte alls på samma nivå som förra gången. Kötträtten var bra men inte mer.

Inget smakar illa men det är som sagt alldeles för många dippar i kvalitet mot våra uppskruvade förväntningar. Trist att våra förväntningar kom på skam, och så synd när det började så bra. En del är bra men det duger inte för en rekommendation.

Inga kommentarer: