lördag, oktober 20, 2012

Chateau Grand Mayne 1998

Det här vinet har alltid varit bra även om det har tagit sig lite olika uttryck. Irriterande har tre flaskor av 12 varit korkdefekta, lite väl hög procentdel.

Det är alltid kul att testa nya viner från olika delar av världen men när jag öppnar det här och det är precis så bra som det ska så känns det nästan som att man inte behöver nåt annat än bättre bordeaux med perfekt mognad i källaren.

Superfin blommig doft med ett uns stallighet, lera, läder, plommon och choklad. Väldigt bra i en klart tertiär stil som nog ligger precis på sin mognadskulmen. Svinsnyggt och imponerande bra, det är framförallt den superaromatiska blommiga draget som lyfter det över det vanliga.

Fräsch smak men med tät frukt, en del fat men inte så det stör. Grand Mayne har lite modernt rykte men det är inte i närheten av Destieux som jag drack nyligen när det gäller moderna drag. Anmärkningsvärt gott vin med tät men finstämd frukt, helt moget och bör nog drickas nu. Tror det precis börjat att komma in på en nedåtgående utvecklingskurva. Ingen långliggare.

Inga kommentarer: