söndag, juni 03, 2012

Sancerre ”Côte de Champtin” 2004

En av de få, eller den enda, Sancerre jag köper. En lite udda sak som lagras på gamla fat vilket ger den lite annorlunda karaktär. Johan Lidby har fått in en enklare Sancerre av Champault på SB som även den är betydligt bättre än genomsnittet i sin prisklass, men den här toppcuvéen är en helt annan sak.


Komplex doft av grön frukt, halm, honung, gräs, kalk och lite fudge. Inte riktigt lika expressiv och djup som tidigare men ändå väldigt bra.

Frisk kritig smak med ett uns rondör från fat och mognad. Kamomill, örter, gräs, grönt te, lime och citronjuice. Sällsynt bra Sauvignon Blanc även om den inte är lika bra som 2002'orna. Topp tre av Sancerre som görs enligt mig.

2 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Med Pascal och François Cotat som 1 och 2 eller?

Ezra sa...

De är helt ok men jag är inte såld på dem. Le Bourgeois av Henri Borgeois är godare enligt mig, helst med nåt års lagring. Och Mellot gör väldigt bra Sancerre i det övre skiktet.
Tycker Cotat är lite överreklamerat, framförallt så är de så rubbat överprissatta, denna kostar runt 170 sek, klart köpläge. Men visst, jag kan dricka Cotat om nån tvingar mig...