torsdag, maj 27, 2010

Castello di Brolio 2006

Det här är som en klassisk Chianti i Ferrarri-skal. Lyxigt, kaxigt men ändå med en otvetydig Italiensk känsla. Lite som jag upplever Prada ibland.

Smaken är ännu ung med syrliga Italienska bär. Allt finns här som körsbär, tranbär, bittermandel och kaffetoner men samtidigt är det gudomligt snyggt med feta fattoner, kokos, och choklad. Det känns väldigt primärt och behöver helt klart ett par års lagring..


Smaken är enormt komplext i sin ungdom som just nu bara visar var det kommer nå. Kokos, mjölkchoklad, lakrits, fat, gräs, syrliga röda bär och örter. Kompakt och ännu rätt krävande men mycket lovande och ett mycket bra vin. Nästa flaska öppnas inte förrän tidigast 2015. Bästa Castello di Brolio jag provat och mycket bättre och mer balanserat än Fonterutolis motsvarighet.

Inga kommentarer: