söndag, januari 31, 2010

Chateau Prat-Majou-Gay 2007

Hälften av det här vinet får fungera som såsvin, resten ställs fram bland en del andra flaskor till maten. Det är ju ett ypperligt år för södra Frankrike så det känns som ett kul vin att prova.


Doften känns varmt rödfruktig, jag tänker utblandad Syrah, röd lite örtig frukt, inte så påtaglig rökighet men det finns en antydan, tobak, svarta teblad och ett uns mjölkchoklad. Det visar sig vara Carignan från gamla stockar (30%) uppfyllt med Syrah (40%) och Mourvedre(30%).
Rak och relativt enkel smak som är helt ren, något som inte alla viner i den här prisklassen är. Helt ok vardagsvin i typiskt sydfransk stil med för priset (74 kr) ärlig och välgjord karaktär. Alltför många viner i den prisklassen försöker ta genvägar vilket resulterar i klumpiga och tröttsamma viner, här slipper man det. Det här kommer jag köpa igen och dricka under mer ordnade former. Mycket vin för priset.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara hålla med. Ett pålitligt husvin som faktiskt har en ursprungskänsla.

Jörgen Andersson sa...

Ezra! Tack för påminnelsen - det där vinet tänker jag ibland att jag borde ha ett gäng av hemma, men så snurrar jag iväg på annat håll och glömmer bort att det finns.