måndag, december 29, 2008

Molino Real 2004


För ett par år sedan var jag och några andra på resturangen Con Fabes norr om Barcelona. Varje gång den ytterst trevliga och glada servitören gav oss något förklarade han för oss varför just detta var så bra, ostar, vin, unggris, you name it. "It's from the mountains", på underbar katalansk engelska...thaa maintains. Väl till desserten kommer han med ett dessertvin varvid vi spontant frågar: Is it from the mountains? Varvid han skiner upp,"Yes, from thaa maintains!!!", oförglömligt. Iaf, vi tyckte om det så mycket att vi tog in en flaska till...

Molino Real 2004 finns på SB och reas till och med ut. Doften är underbar med dels Muscatdruvans allra bästa egenskaper men förutom det finns en liten fin ekfatston och mycket sällsynt djup komplexitet. Det är den unga talangfulla vinmakaren Telmo Rodrigues som gör det här vinet av mycket gamla Moscatelstockar, endast 8300 flaskor. Smaken är tät och krämig, blommor, tropisk frukt, vanilj, ingefära och citrusskal. Mycket lång och komplex. Fortfarande det bästa muscatvin jag har druckit. Galet bra och helt ouppmärksammat.

1 kommentar:

Niklas J sa...

Får kolla om det finns fortfarande! Efter en underbar upptäckt av ett grekiskt Muscatcin på nyår så är jag sugen på fler nya upptäckter på druvan!