måndag, december 08, 2008

Guado al Tasso 1998


Guado al Tasso 1998 var det något år jag drack senast. Alltid ett bra vin med kärnig Cabernetfrukt. 1998 var ett toppår framförallt vid kusten. 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Syrah.

I början är doften lite sluten men växer mycket med luftning. Komplex och djup doft av gräs, grafit, plommon, kakao, rostat kaffe, bigaråer, brända örter och lite rost.

Smaken är tät och subtil med rätt bordeauxlik frukt kombinerat med en liten italiensk kärnighet. Mörk dov frukt, plommon, kaffe och mörk bitter choklad samt gräs och mogen paprika. Inte lika kompakt och fruktig som jag minns de bästa flaskor jag druckit av det här men givetvis väldigt bra. Jag är inte helt nöjd med denna flaska men då ska man minnas att förväntningarna på det här är rätt uppskruvade så man får sätta det lite negativa intrycket i relation till det. Den borde även ha luftats längre. Denna flaska försvarade inte sina 95 poäng av WS, något som andra flaskor har gjort flera gånger tidigare, ett par snäpp under den här gången.

Inga kommentarer: