måndag, oktober 31, 2011

L'Atelier de Robuchon


L'Atelier de Robuchon
Det här har blivit en form av kedja som finns i Paris, London, Hong-Kong etc. De flesta, som denna, har lyckats få två stjärnor.

Det är rätt kul att sitta vid baren och se in i det öppna köket. Precis som i en del TV-kockprogram så svarar hela köket unisont ”Yes, chef” direkt när köksmästaren säger till om något. Man sitter och ser direkt vad alla gör.

Här var vi inte upplagda för nån långsittare utan tog den enklare lunchmenyn. Vi hade nog inte några större förväntningar, Robuchon har inte något vidare rykte bland seriösa matmänniskor. Det här var mer: vi är ju tvungna att äta lunch någonstans så varför inte här, och se vad det var frågan om.

Maten var dock bra men något vobblig.
Min förrätt var helt ok bra, en velouté på pumpa med lite knapriga tillbehör och smakbrytningar av citrus. Gott men inte så minnesvärt.
Min väns förrätt var bättre trots att det var det förbannade bakade ägget (snart måste det försvinna...) serverat med svamp och standardtillbehör, gott men väntat. Jag vägrade att beställa det trots tryck från flera håll.


Varmrätt på tagliatelle av bläckfisk. Oväntat bra och fräscht med bläckis av bra kvalitet utan någon gummiaktig konsistens som det lätt blir. Enkelt smaksatt med basilika och bakad tomat, bra men inte så värst minnesvärt.

Ok desserter men inte mer. Välgjort och gott men alls inte på tvåstjärnig nivå enligt mig. Mer som en medelmåttig till svag enstjärna. Återigen äter man klart bättre på alla enstjärniga i Stockholm, men då åt vi iof sig den enklare lunchen.

Påpekas bör är att det var väldigt billigt, 40£ för tre rätter med tre glas vin till mina tre rätter. Trista viner, men ändå. NZ Sauvignon, yiack... det är minuspoäng. Lunch på Londons stjärnkrogar är generellt rena fynd.

2 kommentarer:

Björn sa...

Och det är väl just det som är så skönt med en del stjärnrestauranger i London: möjligheten att rycka åt sig en snabb spontanlunch nästan gratis. Saknar också Maze från den tid då Jason Atherton var där då man kunde beställa smårätter för under £10 i baren (från den riktiga restaurangmenyn nota bene). Mer stjärnglans på en timme än man kunde få någonstans.

Ezra sa...

Ja, det är väldigt sympatiskt även om just Robuchon inte var så där väldans bra.
Det är inte lika lätt i Sverige då Matbaren enligt mig inte alls håller måttet längre och F12 har byggt bort sin loungedel.

Athertons nya ställe, Pollen Street Social, lägger jag upp ett inlägg om imorgon. Det var bra.