torsdag, juni 03, 2010

Vedré 2007

Vedré kommer från Jumilla. Förutom deras lokala druva Monastrell finns det 25% Syrah och 25% Tempranillo. Det här är ett spanskt vin helt rätt i tiden, druvblandningen, flaskdesignen och den moderna vinifieringen. Undrar om namnet anspelar på det franska namnet på Monastrell, Mourvedre?


Rätt stor doft med dov tät frukt. Smultron, fat, örter, kaffe, aningens stenigt rökig känsla och lite kött. Intressant och bra doft som öppnar upp sig mer efter någon timme.

Smaken är tät och fint blommig med fin rödbärig frukt, kaffe, örter och citrus. Balanserat och gott med bra syror och fräscha citrustoner som håller det hela uppe. På något konstigt sätt har jag helt missat det här tills nu men kommer nog köpa fler flaskor i framtiden.

3 kommentarer:

kalle sa...

Hej.

Googlade och såg att du köpt Fiorita brunello 2003a nån gång i tiden.

Var fick du tag på det? Finns det någon svensk importör? Tacksam för svar.

Ezra sa...

Lär vara den Fiorita Riserva 2001 jag drack på Mathias Dahlgren. Det är Vinovativa som tar in dem, aktuell årgång för den vanliga bör vara 2004 nu (vilken är bättre än 2003). Vet inte om de kommer lansera ett tillfälligt parti på SB, annars är det privatimport som gäller. Maila dem och fråga. Väldigt bra vin.

Anonym sa...

Tackar. Hittade den via vinovativa.se