onsdag, februari 17, 2010

Grand Vin Pinotage 2005 (L'Avenir)

Det här vinet plockade jag upp på en färja för runt 170 kronor vilket är ett bra pris för det här Pinotagevinet. Det kostar runt 100 mer i Sverige. Bortsett från det så trampade jag oplanerat förbi L'Avenir när jag var i Stellenbosch för knappa två år sedan, det var väl det som avgjorde det.


Det är som jag upplevt tidigare betydligt fräschare och komplexare än de flesta Pinotageviner även om den givetvis är rejält fruktig och inte det mest subtila vinet på marknaden.

Doften visar mängder av mörk bitter choklad, en blandning av hallon och mörk frukt, rostat kaffe, fattoner och ett uns valnöt, bara lite rökskadad. Kompakt med stor komplex karaktär.

Smaken är förvånansvärt fräsch med bra syra, komplex fruktighet i en för land och druva balanserad stil. Givetvis är vinet ändå lite överdrivet, annat går ju inte. Bland de bästa Pinotageviner som finns på marknaden men det är inte bättre än Kanonkops variant

1 kommentar:

Anonym sa...

drack en 2003:a idag och det är ganska mycket rök, men kommer bli än bättre på lagring. Håller med att Kanonkop är godaqre