lördag, mars 23, 2013

Några matintryck från sydostasien

Jag hade vägarna förbi Singapore för ett tag sedan och kände att jag var tvungen att passa på att gå på Iggy's som är den restaurang i Singapore som ligger högst på Pellegrinos lista över världens bästa restauranger. Nu brukar jag inte lite på den listan i någon större utsträckning men när jag ändå var där så... den har ju ändå röstats fram som bästa restaurang i Asien nåt år tidigare.

Jag fick för övrigt värdefulla tips och hjälp av den förra Singaporebon Vinovis, tack för det.

Exklusivt och avskalat i lyxig västerländsk hotellmiljö. Uppmärksam service. Jag valde deras fyrarätters lunchmeny vilket blev fem serveringar med ammis.

Lite som att äta på en rätt bra klassisk europeisk restaurang med lätta asiatiska inslag. Fyra rätter var huvudsakligen ”västerländska” medan en var asiatisk. Allt var rätt bra men inget stod direkt ut som anmärkningsvärt, som en av stockholms bättre ställen men inte topp. Det borde finnas betydligt bättre än så här i Singapore.
Dåligt tillagad anklever.
Helt ok ankbröst.
Goda nudlar med räkor.

En restaurang att testa i Singapore är annars Lolla, väldigt coolt men också väldigt bra. Som en perfekt blandning mellan Rolfs Kök och Matbaren. Och givetvis Din Tai Fung, en kedja med grymma dumplings.
Lolla's i Singapore

Mer nyligen åt jag på den restaurang i Thailand som rankas högst, Nahm. Lite beroende på vem man lyssnar på givetvis men det är den enda som är med på Pellegrinos top 50-lista.
Nahm, mycket men medioker mat.
Om Iggy's var bra på ett lite slätstruket sätt utan att nå några höjder så var det här mest konstigt. Efter en ammis av ananas toppad med bland annat rostade jordnötter och chili, gott, kom sen fem olika ”förrätter”. Efter det serverades alla övriga rätter samtidigt vilket gör att maten var kall efter runt 15 minuter. Och det är rubbade mängder mat som ställs fram. Man fick välja en rätt från de olika kategorierna som sallad, picklat, chili, soppa etc. Inget smakade illa men inget var särskilt minnesvärt, om jag jämför chilin med många andra jag ätit så var det här inte nån av de bättre, det är inget bra betyg.
Helt ok thailändsk Viognier.
Helt meningslös restaurang, under resan hittade jag andra ställen med regionala kök som höjde sig betydligt över Nahm. Om nån till exempel har vägarna förbi Hoi An så bör minst ett par besök på Morning Glory betas av, nog det bästa jag åt under resan.
Så här ska en vårrulle se ut, Vietnam.

4 kommentarer:

Anonym sa...

hej

kul sida:) Vi kanske skulle starta blog vi också.... / ägare av www.champagne.se

Vintresserad sa...

Hej! Har du ngt tips på restaurant i London som kan funka med familj med två barn (8 oc 10 år) och hygglig vinlista? Vi gillar klassisk fransk & italiensk mat (snarare än "El Bulli molekulära experiment)? MVH Vintresserad (Peter)

Korkdragaren sa...

Tja, jag är ingen expert på London. Kolla Andy Haylers hemsida.
Chez Bruce, Cassis eller La Trompette är några tips, bra vinlistor och överkomliga priser.

Vintresserad sa...

Tack - ska kolla upp dem!
MVH Vintresserad (Peter)