onsdag, augusti 03, 2011

Barolo ”La Serra” 2003 (Gianni Voerzio)


Som väntat känns det här vinet skadat av ovarsam ekhantering. Extremt mycket tobakstoner, mörk dov frukt, rostat kaffe och en hel del oborstad ekbeska. Inte riktigt angenämt, en betydligt mer nedtonad vinifiering hade gjort det här vinet mycket bättre. Bortkastade pengar.

3 kommentarer:

Gôut sa...

Jag har inte rört mina -03:or än, eftersom jag har -00:or kvar som jag tycker behöver mer tid på rygg, trots sex timmars luftning. Visst finns det fat i -00:orna, men sådär rent ek-skadade tycker inte de är.
Se'n är det klart att la serra blev ju rätt uppskriven när den kom, så priset ökade ju rejält från årgång till årgång.
Jag blir inte desto mindre sugen på en minivertikal...

Korkdragaren sa...

Jag tycker definitivt de är överekade, de sitter inte ihop nåt vidare.
Tex Vogheras Barbaresco för mindre pengar är betydligt bättre.

Finare Vinare sa...

Hu, vi har fortfarande tre flaskor -03 kvar. De lär nog inte funka med nuvarande status på ekallergin...