tag:blogger.com,1999:blog-4312922837414948401.post1299139889793318244..comments2023-05-01T10:27:16.708+02:00Comments on Korkdragaren: Miani Sauvignon 2000Korkdragarenhttp://www.blogger.com/profile/02247859384369221872noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4312922837414948401.post-29642765846534435342010-06-03T02:06:10.272+02:002010-06-03T02:06:10.272+02:00Just ja, du Ingvar har ett uttalat specialintresse...Just ja, du Ingvar har ett uttalat specialintresse för Friulien. Du hade nog tyckt om den här...Korkdragarenhttps://www.blogger.com/profile/02247859384369221872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4312922837414948401.post-70491869636609364282010-06-02T22:46:39.139+02:002010-06-02T22:46:39.139+02:00Detta är inte rättvist. Någon borde göra något. Nu...Detta är inte rättvist. Någon borde göra något. Nu.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4312922837414948401.post-44409187229842671252010-06-01T15:22:25.175+02:002010-06-01T15:22:25.175+02:00Stämmer att han numera även delat upp sin Merlot i...Stämmer att han numera även delat upp sin Merlot i två cuvéer, jag har bara provat Filip. Refoscon finns det fortfarande endast ett vin av så vitt jag vet, Calvari.<br /><br />De behöver tid, den nya enklare blandcuvéen Bianco är klart mest tillgänglig som ung.<br /><br />Jag har en Friulano Buri som jag kommer vänta minst fyra år på innan jag rör den.Korkdragarenhttps://www.blogger.com/profile/02247859384369221872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4312922837414948401.post-73586140630619589862010-06-01T09:31:22.039+02:002010-06-01T09:31:22.039+02:00Ps;
Det görs två separata Merloter. En Buri och e...Ps;<br /><br />Det görs två separata Merloter. En Buri och en Filip vinifieras separat på samma sätt som de vita.<br /><br />/MWAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4312922837414948401.post-32282655080325137192010-06-01T09:29:35.056+02:002010-06-01T09:29:35.056+02:00Ps: Han gör faktiskt två Merlot! En Filip och en B...Ps: Han gör faktiskt två Merlot! En Filip och en Buri, på samma sätt som han vinifierar sina vita separat.<br /><br />/MWAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4312922837414948401.post-29986078449412202212010-06-01T09:26:56.968+02:002010-06-01T09:26:56.968+02:00Hej,
Kul post. Beundrar Mianis viner - även om jag...Hej,<br />Kul post. Beundrar Mianis viner - även om jag inte druckit en så pass åldrad vit Miani tidigare (vilket jag upplever som ett stort problem i sammahanget!). Den -07 Friulano Buri vi drack tidigare i år var påfallande sluten och stum. Potentialen fanns där, helt klart, men nästa flaska får vänta många år. (Jag upplevde -08 Bianco som mycket mer spelbar nu).<br /><br />Pontoni måste vara en helgalning! Vilken annan halvgalen vinmakare skulle lätt kunna ta ut den ett åminstone dubbelt så stort uttag ur sina marker och få om någon skulle märka detta! Det här med prisvärde är klurigt och personligt, men är jag villig att betala 300-550 spänn för en bra flaska vitt så är det väl där produktionen uppgår till ett tusental flaskor om någonstans?<br /><br />/MWAnonymousnoreply@blogger.com